Nieuwe expositie in het gemeentehuis van voormalige gemeente De Marne.

De expositie is voortijdig beeindigd ivm sluiting van de bibliotheken - corona.

Omgeving Noorderhaven Groningen

Toal en Taiken meert 2018

Torens van Groningen

Opdracht: Boerderij met nazomer landschap omstreeks 1950-1960

Elizabeth Vink is geboren op 2 maart 1948 te Tange Alteveer, woonde daar tot haar 10e jaar, verhuisde met haar ouders naar een boerderij op Zuidwending Veendam. Na haar huwelijk woonde ze in Bedum, verhuisde in  1986 in Zuidwolde(Gron.) en sinds kort in Uithuizen, waar ze schildert en zanglessen geeft.

Zij tekende en schilderde al vroeg, tijdens haar huwelijk begon ze een studie zang en koordirektie. Ze trad veel op als sopraansoliste en zong  in verschillende formaties. Zingen was, evenals koordirektie, naast haar gezin, haar belangrijkste bezigheid. Later kwam het teken en schilderen weer meer in de belangstelling en sinds 1987 was zij lid van een schildersclub en exposeerde regelmatig. Tegenwoordig volgt zij schilderlessen bij Anthon Meijssen in Nieuwolda. Muziek en schilderen zijn in een goede balans.

Zij schildert o.a. landschappen, bloemen, dieren enz. en zoekt in haar schilderijen naar sfeer en verstilling. Ze heeft een sterke binding met het Gronings landschap en alles wat groeit en bloeit in de natuur. 

Zij exposeert regelmatig en haar werk is te koop. Ook maakt ze schilderijen op verzoek.

 

 

 

 

 

Hofje van het Pelstergasthuis in Groningen